tiistai 3. elokuuta 2021

Mistä tulee nimi Wild Defi?

Nonniin ensimmäinen postaus tulee nyt tässä. Tarkoituksena olisi tässä blogissa tuoda vähän enemmän informaatiota yrityksestä ja myöskin niin kaikesta muusta kertoa ns tarinoita, jättää tänne ne ihanat muistot omilta matkoilta tai mitä on kokenut myös asiakkaiden kanssa. Mitä kaikkea liittyy tähän yrityksen toimintaan tulee tähän blogiin. Antaa vähän enemmän selkeyttä tälle hommalle, että mikä tämän yrityksen idea on, miksi tämmöinen on olemassa ja miksi tätä tehdään.

Voisin oikeastaan nyt tässä ensimmäisessä postauksessa käydä läpi tätä Wild Defin syntymistä ja joitain asioita mitä on monet usein kysyneet minusta tai tästä yrityksessä.

Mistä tuli idea perustaa yritys?

Ideahan lähti loppupeleissä siitä, kun keväällä korona-aikaan aloitin Luonto-ohjaajan perustutkinnon. Tosiaan opiskelut oli silloin siihen aikaa tosi paljon etänä, enkä päässyt ollenkaan koulussa käymään, paitsi sitten elokuussa. Siihen aikoihin olinkin jo muuttanut Turusta Kuhmoon, jotenka Kuhmokin oli silloin siihen aikaan tosi vieras kaupunki ja siihen aikaan en tiennyt Kuhmon retkikohteista juuri mitään. Mutta sitten lähdin tutustumaan näihin retkikohteisiin ja myöskin tämä koulu myöskin inspiroi vielä enemmän tutustumaan Kuhmon retkikohteisiin. 

Siihen aikaan harrastin justiinsa sitä, että pidin live lähetyksiä, jossa pelasin jotain peliä ja kerkesin sellaista harrastaa jo n 6-7-vuotta enemmänkin, kunnes tavallaan kyllästyin siihen pelailuun ja sen live lähettämiseen ja innostuin enemmän live lähetyksiä tekee luonnossa, missä nyt ikinä nettiä oli. Huomasin silloin, että semmoiset livet veti puoleensa ja katsojaluvut nousi. Tienasin jopa siitä vähän rahaakin. Siitä sitten ajatus lähti, kävin koulussa tuon yrityksen suunnittelun ja yrityksessä toimisen valinnaisaineet ja tein jopa näytönkin. Silloin hän joka opetti tässä yrityksen asioissa inspiroi minua sitten tekemään niin, että rupeaisin oikeastaan, sitten näitä live lähetyksiä sekä videoita oikeen myymään.

Alustavastinhan minun ajatus oli, että Wild Defi myisi pelkästään virtuaalista palvelua, joka olisi erityisryhmäläisille tarkoitettu. Henkilöille joilla ei ole mahdollista päästä luontoon kävelemään, sekä myös niille jotka ei tästä harrastuksesta tiedä niin saisi enemmän inspiraatiota, mutta sitten kun kävin muutamilla verkkoseminaareissa, jossa käytiin tätä Luontoreittien esteettömyyttä ja paljon muutakin siihen liittyviä asioita läpi, niin se tavallaan inspiroi entistä enemmän tekemään myös palvelua realisesti eli paikan päällä eräopastusta Kainuun retkikohteisiin sekä muihin aktiviteetteihin.

Tämän koko idea on se, että luodaan sitä yhdenvertaistapalvelua ja otetaan asiakkaan ne erityistarpeet huomioon. Toki on myös sitä taitoa esimerkiksi viittomakieleen tai puhevammaisen tulkkaukseen, ymmärtää sitä asiakasta ja pystyy kommunikoimaan hänen kanssaan. Ottaa myös huomioon missä asiakas pystyy liikkumaan tai mitä retkikohteita hänelle suosittelee. Nämä mitä mainitsin niin helposti toteutettavissa tässä yrityksessä.

Mistä tulee nimi Wild Defi?

Wild Defi tulee siitä, kun tein näitä live lähetyksiä, kun pelailin ja nimimerkkini oli sillon Definar. Toi nimimerkki on minulla kulkenut tosi kauan, jopa nuoruudesta lähtien. Sille löytyy syvempi tarina tuolle nimelle, jota en nyt halua tässä kertoa. Jotkut ihmiset jotka minut tuntee on kutsunut minua Defiksi ja jotenkin kun halusin yrityksen perustaa niin jäisi edelleen toi Defi nimi talteen niin keksin sitten tuon Wild Defi. Wild Defi:hän tarkoittaa tavallaan suomeksi Erä Haaste (toi Defi nimi on tosiaan eri kielellä kuin mitä englanti).

Mitä eroa on Wild Defin maksetuilla videoilla ja live lähetyksillä ja Tubettajan ilmaisilla videoilla?

Wild Defi tosi vannoo sitä, että virtuaalipalvelu on puhtaasti ammattitaitoisempaa ja ajatellaan asiakkaan turvallisuutta. Wild Defi ajattelee enemmän asiakkaan parasta siinä miten hän luonnossa liikkuu, miten hän kokkaa ruuan maastossa ja miten yleensä luonnossa käyttäydytään. Enemmän ne opettaa asiakasta liikkumaan luonnossa mitä viihdyttää, mutta on niissäkin edes jonkin verran sitä viihdettäkin. 

Aika monen tubettajan suusta kuulee sen, että ne tekee vain sitä itseään varten ja he eivät oikeastaan välillä edes ajattele sitä tavallaan katsojan näkökulmasta tai anna esimerkkiä. Myönnettäköön, että ainakin näihin retkeilyyn liittyviä videoita löytyy kyllä hyviäkin en sitä sano, että ne olisi huonoja, mutta minusta ne on vähän enemmän ajateltu siltä kantilta, että ne olisi enemmän päiväkirjoja. 

Tämäkin, että kauhean moni ei edes tee live lähetyksiä metsässä ja Wild Defi pystyy tämän toteuttaa helposti.

Mitä koulutusta on käynyt ja mitkä on työkokemukset?  

Minä olen käynyt vähän jo tuota koulutus taustaa jo läpi Facebookissa sekä Instagramissa. Jätän tämän Instagram postauksen tähän, missä kerron paljonkin omista taustoistani.

 Lisätäkseni vielä tähän, että aikaisempi koulutus on tosiaan Koneistaja. Siivonnut työkseni yli 4-vuotta ja asiakaspalvelua noin yli puoltoisvuotta kokemusta.

Tavoitteet yrityksessä

Tavoite olisi nyt tähdätä kansainvälistymiseen (jonka olen kuitenkin jo vähäsen aloittanut) eli luoda videoita ja live lähetyksiä myös englanniksi. Myöskin ne viittomakielistäkin sisältöä pitäisi tehdä, jota en valitettavasti ole vielä tehnyt, kun ei ensinnäkään ole vielä tähän tietoon tullut, että tarvisi viittomakielistä palvelua. Parannuksia laitteistoihin, joka mahdollistaa asiakkaalle vielä paremman ja monipuolisemman palvelun virtuaaliin. 

Tavoitteena olisi myös kyllä matkustella ympäri Suomea ja tehdä materiaalia muissakin retkeilykohteissa.

Toivoisin että tämä postaus edes vähän selkeytti näitä asioita mikä on Wild Defin pääidea tässä koko jutussa. Tässä toki pyritään siihen, että palvelua parannettaisiin enemmän, jos siihen on tarvetta. Muistakaa, että teidänkin palaute on aina tärkeä näissä jutuissa, että kertokaan ihmeessä aina jos on jotain mitä pitää korjata tai mitä pitäisi olla enemmän. Tietää paremmin jatkossa miten tehdä paremmin.

Muistakaa ostaa liput tuohon Marjat tutuiksi live tapahtumaan, niin pääsette tapaamaan minut ja opit tuntemaan erillaiset marjat Suomessa! Laitan vielä linkin tuohon alle, mistä pääsette ostaa liput tapahtumaan:

https://billetto.fi/e/marjat-tutuiksi-lauttavaara-live-lahetys-liput-555244?utm_campaign=Profile&utm_content=FI+Organiser+Profile&utm_medium=Recommendation&utm_source=Billetto

Kiitoksia kun luit tämän ja toivottavasti kuullaan vielä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti